29. syyskuuta 2009

"VILLA KELLARI" 2009

Haaveilimme "kesähuoneesta" jossa voisi grillata, syödä ja viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa sateenkin sattuessa.
Joen rannalla kökötti yksinäinen ja ruma vanha perunakellari mietimme purkamista, sitten syntyi idea voisiko perunakellarista tehdä kesähuoneen?


Lähtötilanne näytti sisällä montussa tältä:
Melko lohduton maalattia, seinät pullisteli ja kellarin päällystä täynnä olkia


Joen puolelta kellari näytti tältä maa ulottui kattoon asti, kokonaan kellari ei voinut kaivaa näkyviin koska ei kestäisi routaa, päädyimme loiventamaan vaan sen verran että saamme oven mahtumaan alarantaan. Hihat heilumaan,lapiot viuhumaan niin saadaan valmista onneksi saimme traktorin avuksi,muuten urakka olisi ollut mahdoton.



Sama paikka muutaman tuhannen lapion heilutuksen jälkeen

Kuva sisältä


Joki maisema kellarilta

Pihan puolelta kellarissa oli leveät lauta ovet, jotka päätimme jättää paikalle. Lisäsimme molemmille puolille ammattikoululta saadut isot ikkunat.

Jaakko teki laudasta ikkunankehykset ja lisäsi rakstit ikkunoiden yläosaa ja harmaa maali pintaa. Ikkunat onnistuivat hyvin

Tässä ikkuna sisäpuolelta

Sisäpuolen tyhjäsimme oljista,maatuneista perunoista ja ylimääräisestä savesta

Pullistelevia seiniä tunkkasimme ja tuimme. Tiilet maalasin kalkkimaalilla


Tuimme seinät paksulla vaakatasossa kiertävällä hirrellä. Johon laitoimme leveät lattialankut joilta voi käyttää istumiseen

Perunakellarissa olleet perunalaatikot pääsivät takaisin töihin ,kiertämään kellarin seiniä niissä säilytämme hiiliä, puita, yms.


Odottelemme pakkasherraa ja toivomme ettei routa romauta seiniä.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti