30. huhtikuuta 2010Siirrettiin vanhoja kuvia koneelta, koneelle ja löysin kuvia neljän vuoden takaa. Päätin näyttää mistä kaikki alkoi ja miltä näyttää tänään, eli pitkänsitkeitä postauksia tiedossa ✄

Neljä vuotta sitten etsittiin taloa pitkinpoikin pohjanmaata, oltiin jo luovuttamasta. Kunnes helatorstaina bongattiin areenassa ilmoitus myynnissä olevasta perikunnan omistamasta pohjalaistalosta kyrönjoen rannalla. Siltä seisomalta kimpusut ja kampsut kasaan kahautettiin Tampereelta Huikun pihaan. Näky oli meidän silmissä uskomattoman mahtava!! moni muu kauhistui rämppiä ulkorakennuksia ja notkolla olevia lattioita. Itsekkin emmin kun odotin viimeisillä Vihtoria, mutta mieheni ei siltä seisomalta hän tarjosi pyyntihinnan. Muutama viikko jännitettiin hyväksytäänkö tarjous reilu 30 ihmistä kävi 1903 viimmeksi "remontoitua" taloa katsomassa. Ja meitä lykästi kukaan ei tohtinut urakkaan ryhtyä niinpä me saatiin kaupat tehtyä ja talo vaihtoi omistajaa heinäkuun alussa 2006.

Aluksi mennään "karjalaisten päätyyn" joka oli ollut kylmillään siitä lähtien kun siirtolaiset lähtivät. Tavaraa oli vuosien varrella kertynyt enemmänkin. Hölmöläisten tyyliin suurin osa tavarasta kannettiin ullakolle, jossa jo odotti neljän sukupolven kenkien kloperot. Joka sitten tyhjättiin seuraavana kesänä 2007, kun yläpohjan eristeet ja lattiat uusitiin vinttiin.
No niin palataanpa tulevaan keittiöön ja ruokailuhuoneeseen, aluksi meinattiin keittiö laittaa tupaan, mihin tuli talon ainoa kylmävesi kraana. Mutta siskoni Helmi ehdotti keittiön laittamista omaan huoneeseen ja tähän olemmme olleet enemmän kun tyytyväisiä.
Kaikki mitä voitiin säästettiin ja kunnostettiin, alapohjan eristeet vaihdettiin ja osa laittian niskoista uusittiin, alapuut tervattiin, eristeenä käytettiin ekovillaa. Lattiat, katot, ovenpieli listat hitottiin ja maalattiin. Kattolista ja lattialistat uusittiin, ruokailuhuoneen pystymuuri ja keittiön hella kunnostettiin.Keittiön toimivuus toi pän vaivaan, kun ikkunat niin matalalla. Päädyttiim penkki ratkaisuun ja toisen ikkunan alle saatiin patteri kun taso nouseen niin korkealle. Puiset tasot antoi armoa vanhan talon vinoille seinille. Seini ei ruvettu oikomaan, vaan eristettiin puukuitulevyllä.
"VANHA SAA OLLA VINO JA ELETYN ELÄMISEN PITÄÄ NÄKYÄ"

4 kommenttia:

 1. Ymmärrän, kuinka paljon töitä teillä on ollut...Mutta tosi onnistuneen remontin olette tehneet! Talossanne on ihanaa vanhanajan tunnelmaa!!

  Hauskaa Vappua!

  Nicole

  VastaaPoista
 2. Kun katselen tuota teidän remonttivaiheen alkua niin muistuu mieleen meidän sama tilanne silloin oskus yli 20 vuotta sitten. Kyllä siinä on tekemistä ... Hyvää vappua!

  VastaaPoista
 3. Olettepa saaneet tosi hinosti kaikki laitettua! Tulee mieleen siskoni talo; heillä on tuo edistyminen näyttänyt ihan samanlaiselta! Keittiön hellakin taisi olla liki samanlainen, mutta piti purkaa pois, kun oli niin huonokuntoinen.

  Iloista vappua :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista ja hauskaa vappua!

  VastaaPoista